Transformació digital i desenvolupament rural – OAPR Pirineu Occidental

01_Infografia_Capçalera_Bloc

 

La transformació digital al medi rural és important per a la supervivència de les empreses. En un món cada vegada més globalitzat, la digitalització contribueix en el creixement, la competitivitat i la capacitat d’adaptació, i pot contribuir a la reducció de la bretxa entre les àrees urbanes i rurals.

 

  • Permet dinamitzar les zones rurals, fent que les pimes i les micropimes continuïn creixent, arribant a competir amb empreses que estiguin en un entorn urbà.
  • Genera nous models de creixement econòmic. D’aquesta manera, es facilita la creació de llocs de treball i oportunitats tant per als seus habitants com per a aquells que es traslladin a viure a aquests entorns.
  • La digitalització permet als productors rurals accedir a mercats globals a través de plataformes en línia i xarxes socials. Poden vendre els seus productes directament a consumidors de tot el món, eliminant intermediaris i augmentant-ne els ingressos.
  • L’educació en línia i l’accés a recursos educatius a través d’Internet poden millorar significativament les oportunitats educatives en àrees rurals. Això pot ajudar a tancar la bretxa educativa i millorar les perspectives de treball dels residents rurals.
  • Eficiència energètica: L’automatització i el monitoratge digital poden ajudar les comunitats rurals a optimitzar l’ús de l’energia, reduint així els costos i minimitzant-ne l’impacte ambiental.

 

Ara és el moment de fer el pas. Posa’t en contacte amb Oficina Rural Acelera Pyme Pirineu Occidental i t’ajudarem!

Darreres entrades